Over ErgoMind

ErgoMind is een  vrijgevestigde eerstelijns ergotherapiepraktijk opgericht in 2020 door Isis Jonker.  De praktijk is inmiddels gegroeid en er werken meerdere zelfstandige ergotherapeuten samen om passende ergotherapie te bieden aan (jong-)volwassenen die vastlopen bij ziekte of na een ongeval. 

Isis is gestart met ErgoMind omdat ze in haar eerdere werkervaring in de revalidatie vooral veel plezier haalde uit het werken met (jong-)volwassenen die te maken hebben met niet zichtbare gevolgen zoals vermoeidheid en cognitieve problemen na ziekte of letsel. In de eerstelijn was er nog niet veel aanbod voor deze doelgroep, en ErgoMind is ontstaan om hier verandering in te brengen. Ons team van ergotherapeuten richt zich specifiek op de behoeften van (jong-)volwassenen, met focus op energiemanagement, re-integratie in studie of werk, en het hervatten van sociale activiteiten. Onze positieve impact blijkt uit de reacties van verwijzers en cliënten. Bij ErgoMind bundelen zelfstandige therapeuten hun krachten om op maat gemaakte ergotherapie te bieden die écht het verschil maakt.

Werken voor ErgoMind is flexibel en zelfstandig. Zo kan ik zelf bepalen hoeveel cliënten ik zie en hoe laat ik begin. Ik plan graag mijn sport moment in de ochtend en begin dan om 10:00 uur. Als ik behoefte heb aan wat meer of minder werk kan ik dat zelf organiseren. Dat werkt heel fijn.

                                                                                                                               

                                                                                                     

Sofie

Ergotherapeut bij ErgoMind

Over de praktijkruimte 

Je beschikt over je eigen behandelkamer om de afgesproken werkdagen. Er is een gezamenlijke wachtruimte waar cliënten kunnen wachten. De faciliteiten die je nodig hebt zijn aanwezig zoals koffie, thee en de nodige kantoorartikelen en instrumenten. Als er iets mist wordt dat na overleg georganiseerd. 

Er is een lunchruimte met een keukentje waar de collega’s elkaar vaak ontmoeten tijdens de lunch of voor een overleg. 

De praktijk zit in het medisch centrum Spaarndammerbuurt waar ook andere zorgprofessionals zitten gevestigd zoals huisartsen, fysiotherapie, haptotherapie, dietitiek en thuiszorg. 

Ik vind het fijn dat ik met de doelgroep kan werken waar ik affiniteit mee heb en de coachende kant van ergotherapie kan toepassen. Ik gebruik graag lichaamsgerichte technieken en de ACT daar is bij ErgoMind veel vraag en behoefte naar. 

                                                                                                     

                                                                                                                               

Wietske

Ergotherapeut bij ErgoMind

Waarom werken bij Ergomind

Waarom zou je bij ErgoMind willen werken? Hier zijn enkele redenen:

Wat zoeken wij in een collega 

Je hebt affiniteit met de doelgroep waar ErgoMind zich op richt. Vragen over belasting belastbaarheid/ energie management, begeleiding bij werk of studie opbouw en hulp bieden bij omgaan met aanhoudende klachten vindt je leuk en heb je bij voorkeur ook ervaring in. Je werkt graag met oplossingsgericht coachen, acceptance commitment therapie, motivational interviewing en lichaamsgericht werken. Het kan ook zijn dat je je hier graag verder in wilt verdiepen of dat je een andere methode hebt eigen gemaakt waar je graag mee werkt. ErgoMind biedt de mogelijkheid om hierin ook je eigen weg te vinden en hierin te profileren. 

Bij ErgoMind werk je zelfstandig, dit geeft ook veel vrijheid en autonomie over je agenda. We zoeken dus therapeuten die het fijn vinden om zelfstandig te werken. 

Neem contact op

Bij ErgoMind is er ruimte om het werk aan te passen naar je eigen mogelijkheden. Dit zorgt er voor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Ik kan werken met de doelgroep die ik leuk vind en als ik de ambitie heb om hierin in te veranderen is er ruimte om me hierin te profileren.

                                                                                                     

                                                                                                                               

Isis

Ergotherapeut bij ErgoMind

VACATURE ZELFSTANDIG ERGOTHERAPEUT AMSTERDAM 16 TOT 32 UUR.

ErgoMind Ergotherapie & Coaching is op zoek naar een zelfstandig ergotherapeut voor 16 tot 32 uur in de week. In verband met zwangerschapsverlof en toenemende vraag zoeken wij uitbreiding voor ons team vanaf maart 2024. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij affiniteit met de doelgroep (jong)volwassenen die vastlopen door overmatige stress, licht traumatisch hersenletsel, langdurige pijnklachten of na ziekte of een ongeval? Wij zijn een praktijk met persoonlijke aandacht die zich specifiek op deze doelgroep richt. Sterke coachende vaardigheden en een positieve mindset komen bij ons dus goed van pas. 

ErgoMind is gevestigd in Amsterdam op de gezellige Spaarndammerstraat vlakbij het Westerpark in een gezondheidscentrum waar warm contact is met de verschillende disciplines. Je ontvangt je cliënten op deze locatie in je eigen behandelruimte. In overleg kan je ook online consulten aanbieden en die vanuit huis geven.  

Bij ErgoMind krijg je de vrijheid en ondersteuning die je nodig hebt om je werk zo in te delen dat het bij jou past. Zo heb je regie over je eigen agenda en de hoeveelheid cliënten die je ziet. We werken met een gemakkelijk softwaresysteem zodat de administratie zo min mogelijk tijd kost.

Denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Of ben je nieuwsgierig? Neem contact op! 

Wij bieden:

  • Een marktconforme vergoeding als ZZP’er afhankelijk je ervaring 
  • Een vergoeding voor een maandelijkse overlegmoment
  • Een gezellige werkplek in een zelfstandig en ook betrokken team

We zoeken iemand met een:

  • HBO diploma ergotherapie
  • Registratie in het kwaliteitsregister paramedici
  • DTE scholing 
  • Beschikbaarheid voor minimaal 2 dagen per week

 

Neem contact op