Over ErgoMind

ErgoMind is opgericht in 2020 door coach en ergotherapeut Isis Jonker en werd eerst gerund door Isis alleen. Inmiddels is Isis een samenwerking aangegaan met Wietske Barkema en Sofie de Nooijer. ErgoMind is er voor mensen die uitvallen in hun werk of persoonlijke leven door ziekte, ongeval, overmatige stress of andere life-events. Vaak is het een zoektocht met vallen en opstaan om weer een balans te vinden en het leven en/of werk weer op te pakken.

Zo helpen wij jou

Vanuit onze achtergrond en ervaring helpen we mensen inzicht te krijgen in hun belasting en belastbaarheid, hun grenzen en hun patronen. Op deze manier leren wij ze hier opnieuw een bewuste keuze in te maken zodat ze dit zelf kunnen verbeteren.

Onze benadering is holistisch, dat wil zeggen dat wij lichaam en geest als één dynamisch geheel zien dat onderling nauw met elkaar verbonden is. Deze visie vormt de basis voor de manier waarop wij werken als coach en als ergotherapeut.

Wij zijn professioneel, betrokken en proberen te luisteren naar de behoeftes van iedereen die we helpen. Het plan van aanpak is maatwerk en dus voor ieder individu verschillend.

Lees hieronder meer over onze achtergrond.

Over Isis

Ik ben Isis Jonker, oprichter en praktijkhouder van ErgoMind ergotherapie en coaching.

In 2011 studeerde ik af als ergotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam. Daarnaast ben ik geschoold in Acceptance and Commitment Therapy, Motivational interviewing en behaalde ik in 2016 mijn Master of science International Public Health. Ik heb als ergotherapeut en re-integratiedeskundige ruime ervaring opgedaan in verschillende revalidatie-instellingen in Noord-Holland. Daar hielp ik talloze mensen  met chronische pijn/vermoeidheid, niet-aangeboren hersenletsel, burn-out en overspanningsklachten.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor ergotherapeuten.

Over Wietske

Ik ben Wietske Barkema en na mijn afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam in 2018, ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in een revalidatiecentrum. Ik heb met name veel ervaring opgedaan met de doelgroep Niet Aangeboren Hersenletsel. Hierin lag mijn interesse altijd al bij het belang van ontspanning en balans.

Ik heb mij verdiept in Mindfulness, Acceptance Commitment Therapy, coach- en gesprekstechnieken zoals Motivational Interviewing. Nadat ik zelf een burn-out heb doorgemaakt, was dit naast een moeilijke periode ook ontzettend leerzaam en bepalend voor mijn loopbaan. Ik ben mij meer gaan verdiepen in stress en ontspanning en kan mijzelf ook ervaringsdeskundige noemen op dit gebied.

Het is mijn passie om (jong)volwassenen die door een moeilijke periode gaan te begeleiden als ergotherapeut en hiernaast ben ik ook werkzaam als coach. 

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor ergotherapeuten.

Over Sofie

Ik ben Sofie de Nooijer en ik ben HBO opgeleid als ergotherapeut. Op dit moment ben ik naast ErgoMind ook werkzaam als ergotherapeut bij GGZinGeest. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Als ergotherapeut denk ik in mogelijkheden en werk ik persoonsgericht omdat iedere situatie, hulpvraag en persoon anders is. Ontdekken waar je zelf invloed op hebt en problemen bij de kern aanpakken zodat je kan doen waar je blij van wordt, daar wil ik graag aan bijdragen.

Ik ben gespecialiseerd in psychische klachten zoals een depressie, burn-out, bore-out en (chronische) vermoeidheid. De scholingen ‘motiverende gespreksvoering’ en ‘ergotherapiebehandeling bij burn-out en bore-out’ heb ik met succes afgerond.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor ergotherapeuten.

Fadoua Hamdi

Over Fadoua

Ik ben Fadoua Hamdi en heb de opleiding ergotherapie afgerond in Antwerpen. Ik werk sinds 2013 als zorgverlener in de eerstelijnszorg en heb mij verder opgeleid tot ergotherapeut.  Na behalen van mijn diploma in 2021 ben ik gestart in de eerstelijns zorg als ergotherapeut en kwam ik in aanraking met  allerlei hulpvragen. Daarnaast werkte ik ook in een multidisciplinair team van het Spine Centrum in Rotterdam. Hier heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met aanhoudende  pijnklachten en niet aangeboren hersenletsel.

Wat mijn werk zo vervullend maakt is het bieden van praktische oplossingen voor mijn cliënten en met een coachende ondersteuning de cliënt te helpen het beste uit zichzelf te halen.  Vanuit een persoonlijke benadering ondersteun ik cliënten in hun weg naar verbetering en herstel. Dit doet ik vanuit een holistische visie gericht op het herstellen van een betere balans in het dagelijks leven van mensen.

Ik ben mij verder aan het specialiseren in het begeleiden van cliënten met aanhoudende klachten na een hersenschudding, burn-out en aanhoudende vermoeidheid en/of pijn.

Ik bied ook behandeling aan in het Engels en Arabisch wanneer dit nodig is.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor ergotherapeuten.

Heb jij behoefte aan begeleiding omdat jij moeite hebt met je werk of dagelijks leven? Wil jij de balans terugvinden zodat je de dingen die er voor jou toe doen weer kunt oppakken?

Neem contact op